Gekås i Ullared

Det har blivit en vana för svenska folket att åka till Gekås i Ullared för att handla. Gekås har funnits länge men sedan tv-serien Ullared började visas i kanal 5 blev det otroligt populärt. Mängder av människor strömmar från när och fjärran för att handla. Vad är det då som gör Gekås i Ullared så populärt? Det kan vara att de har låga priset på produkter som är av bra kvalitet, men de låter även folket vara med och uppfinna produkter som de sedan säljer. En del människor sparar pengar hela året för att kunna åka till Ullared på sommaren och handla. En del köper även julklappar i juni för att det är billigt och bra.

Thailand eller Ullared?

När många människor väljer att åka på semester till Thailand, så väljer en del att åka till Ullared istället. Många ser det som en semester med familjen, där de bor på camping hela sommaren. Storsäsongen för just Ullared är ju på sommaren medan de som väljer att åka till Thailand gör så under vinterhalvåret, men man kan tvingas välja p.g.a. ekonomiska överväganden. Trots att det är billigt att handla på sig mängder av varor inne i varuhuset blir många bäckar små en stor å, som det heter. Handlar man mängder med varor blir det stora summor. Det finns familjer som har handlat för nära 70.000 kr på en och samma shoppingrunda på Gekås.

Positiv eller negativ vana?

Att handla på oss saker bara för att det är billigt kan vara både bra och dåligt. Visst är det bra att saker och ting är billiga, så att folk har råd, men att åka till Ullared och storhandla inför hela året är inte någon bra vana om man innerst inne hellre vill uppleva något annat här i livet. Kanske vill man egentligen hellre åka till det solsäkra Thailand?